Skip to main content

Ontwerp met vertrouwen

Twijfel je als ontwerper of wat je doet ook goed (genoeg) is? Sta je voor je gevoel stil in je ontwikkeling, maar weet je niet hoe je verder komt? Als design mentor luister ik met aandacht naar jouw uitdagingen zodat je verder kunt.
Een close-up foto van Simon die wireframes maakt.

Een veilige plek voor jouw creatieve ontwikkeling

Vanuit kwetsbaarheid en openheid creëren we een veilige plek zodat jij je ontwikkelt op een manier die bij jou past. Je leert om je los te maken van belemmerende overtuigingen. Door dat te doen kun je met creatief zelfvertrouwen overtuigende keuzes maken tijdens een ontwerpproces. Na dit mentorprogramma kijk je op een andere manier naar je werkwijze en haal je meer voldoening uit je werk.

Plan een gratis intake

Leer anders denken en kijken

Bij elke stap van het proces zal ik je ondersteunen en aanmoedigen. Hapklare antwoorden hoef je niet te verwachten. Gestructureerde sessies en kritische vragen daarentegen wel.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Jouw leerplan is de rode draad van het mentorprogramma. Hierin staat wat je wilt leren en waarom je dat belangrijk vindt. Ook staan hierin de basisprincipes voor onze samenwerking, zodat we vanuit een gezamenlijk vertrekpunt aan de slag gaan.

Aandacht voor jouw leerproces

We nemen de tijd en ruimte die nodig is om stil te staan bij waar je tegenaan loopt. Het mentorprogramma is afgestemd op jouw behoeften en is dus geen standaard cursus die je doorloopt. We hebben alle vrijheid om ons aan te passen aan wat jij nodig hebt.

Uitdagende opdrachten

Op basis van jouw leerdoelen krijg je tijdens of na onze sessie opdrachten die je uitdagen om anders te denken. Door samen te reflecteren op de uitkomst leren we wat er goed ging en wat beter kan. Zo leer je om oude patronen te doorbreken en te ontwerpen op een manier die voor jou werkt.

Inspirerende methodieken

Afhankelijk van de situatie deel ik methodieken en kennis die je inspireren om verder te kijken dan wat je al weet. Met duidelijke voorbeelden kun je na onze sessie verder met wat je hebt geleerd.

Laagdrempelig contact

Ook buiten onze sessies om ben ik er voor je. Als je mijn ondersteuning nodig hebt kun je mij bereiken via WhatsApp en e-mail. Zo is het contact makkelijk gelegd en hoef je niet te wachten tot onze eerstvolgende sessie om verder te kunnen.

‘Simon heeft mij geleerd om meer vertrouwen te hebben in mijn eigen kunnen en werk. Hij is een super fijne coach om mee te werken. Hij daagt je uit, stelt je gerust en heeft mij ontzettend veel geleerd.’

— Anthony de Rooij (Designer)

Wat je van mij kunt verwachten

Snel tot de kern

Tijdens onze sessies bevraag ik je manier van denken en werken. Zo komen we tot de kern van waar je tegenaan loopt en bespreken we samen wat er nodig is om hiermee om te gaan.

Positieve feedback

Het is makkelijk om te zeggen wat beter kan. Maar wat goed gaat is net zo belangrijk. Daarom zal ik ook aan je teruggeven waar je trots op mag zijn. Na elke sessie bespreken we hoe we de sessie ervaren hebben en wat de volgende keer meer aandacht mag krijgen.

Eerlijke en directe observaties

Vanuit de intentie om je verder helpen zal ik zonder oordeel benoemen wat ik hoor en zie. Door bewust te spiegelen krijg je inzicht in jouw gedrag. Deze, soms confronterende, momenten leren je om op een andere manier naar jezelf te kijken en daarmee belemmerende overtuigingen te doorbreken.

Open en gelijkwaardige samenwerking

Ik vind het belangrijk dat we samenwerken op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid. Door open te zijn over wat we denken en voelen, kunnen we vanuit vertrouwen toewerken naar het gewenste resultaat.

Een kans om te groeien

Toen ik begon met ontwerpen had ik eerlijk gezegd geen idee waar ik mee bezig was. Ik had moeite om mijn werk overtuigend te presenteren en werkte vooral op basis van aannames en onderbuikgevoel. Daardoor voelde ik me soms onzeker en verloren.

Dat gevoel veranderde toen ik mijn onzekerheden en vragen ging delen met andere, meer ervaren, ontwerpers. Zij waren een leerzaam klankbord en hebben mij geholpen om te groeien als mens en ontwerper. Door met aandacht te luisteren en feedback te geven op wat ik beter kon doen lieten zij mij inzien dat ik mijn onzekerheid juist mocht omarmen.

Dat gun ik jou ook. Daarom wil ik als design mentor graag iets teruggeven aan het ontwerpvak door andere ontwerpers verder te helpen in hun (persoonlijke) ontwikkeling.

Simon zittend achter een tafel. Op de tafel ligt papier en stiften.

Wil je ontwerpen met vertrouwen?

Ontwikkel je op een manier die bij jou past